Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - در حالي که بيش از 2سال از راه اندازي سامانه‌هاي 6گانه وزارت اقتصاد براي اجراي پروژه بهبود محيط کسب و کار مي‌گذرد، در جديدترين تغييرات با ورود اصناف در سامانه سام بيش از 55درصد استعلامات کشور زير پوشش اين سامانه قرار گرفت.
به گزارش خبرگزاري آريا، مرکز ملي پايش محيط کسب و کار، 6 زير سامانه يکپارچه را در سال 96 با هدف ارتقاء سطح شفافيت و مديريت نظام مجوزدهي کشور راه اندازي کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مجموعه اين 6 سامانه، يک سامانه يکپارچه را ايجاد مي کند.
اين 6 سامانه عبارتند از:
سامانه اطلاع رساني مجوزهاي کشور (سام)؛
سامانه دريافت، انعکاس، پيگيري و رسيدگي به شکايات متقاضيان صدور مجوزهاي کسب و کار (دادور)؛
ميز مشاوره کسب و کار (ياور)؛
پايگاه اطلاعات و استعلامات مجوزها (نما)؛
پايش و ارزيابي عملکرد مراجع صدور مجوزها؛
تالار شيشه اي سرمايه گذاري.
گفتني است، روز گذشته با حضور وزير اقتصاد، بخشي ديگري از برنامه وزارت اقتصاد براي اجراي پروژه بهبود محيط کسب و کار رونمايي شد. در جديدترين تغييرات ايجاد شده در اين سامانه ها، با ورود اصناف در سامانه سام بيش از 55 درصد استعلامات کشور زير پوشش اين سامانه قرار گرفت.
به گفته معاون وزير اقتصاد، تا يکي، دو ماه آينده 80 تا 90 درصد مجوزها به ثبت مي‌رسند و اکنون بالغ بر 200 تا 300 مجوز ثبت شده و بسياري از ارگان‌ها در حال کار با ما هستند. براي بحث بهبود فضاي کسب و کار و نقشه عملياتي، سامانه جديدي نيست بلکه جايگزين به مراکز متعدد است و با اين وجود مي‌خواهيم ارتباط فيزيکي و ترددهاي گوناگون حذف شود.
دهقان همچنين در مورد زيرسامانه‌هاي موجود محيط کسب و کار اشاره کرد و گفت: سامانه‌هاي سام (همکاري دستگاه‌ها) در صدور مجوز)، سامانه دادور (پاسخگويي به شکايات در 7 روز)، سامانه ياور (پاسخگوي دستگاه اجرايي به مشاوره ثبت شده ظرف 5 روز) سامانه نما (الزام مراجع صدور مجوز به اظهار دقيق عنوان و شرايط کسب وکار) فعال هستند.
در ادامه وظايف هر يک از اين 6 سامانه بيان مي شود.
سامانه اطلاع رساني مجوزهاي کشور (سام): سامانه مذکور، با هدف اوليه نظارت هيأت مقررات زدايي و تسهيل صدور مجوزهاي کسب و کار بر زمان بندي و وضعيت فرآيند صدور اين مجوزها طراحي و پياده سازي شده است. اين سامانه از يک طرف خدمات اطلاع‌ رساني وضعيت صدور مجوزهاي کسب‌وکار را به مردم و کسب‌ و کارهاي متقاضي دريافت مجوز از طريق وب ‌سايت، پيامک و ارائه مي‌کند و از سوي ديگر، از طريق ثبت اطلاعات وضعيت فرايند صدور مجوزهاي کسب‌وکار به ‌صورت ارتباط خودکار با سيستم‌هاي درون ‌سازماني يا ثبت مجزا در سامانه توسط دستگاه ‌هاي اجرايي، امکان رصد و پايش نظام مجوزدهي کشور را فراهم مي‌آورد.
سامانه دريافت، انعکاس، پيگيري و رسيدگي به شکايات متقاضيان صدور مجوزهاي کسب و کار (http://www.bemcenter.ir/-دادور): سامانه دادور امکان شکايت و پي گيري فرآيندهاي صدور مجوز را به عموم مردم و کسب و کارهاي متقاضي دريافت مجوزهاي کسب و کار از طريق سامانه تحت وب و نرم افزار ويژه گوشي هاي هوشمند (اندرويد) ارائه مي کند؛ همچنين از طريق داشبورد آن براي مديران ارشد و نهادهاي نظارتي در حوزه حاکميت، امکان دريافت شکايت و بازخوردهاي مردمي در مورد وضعيت فرآيند صدور مجوزهاي کسب و کار به منظور رسيدگي و پاسخگويي به مشکلات مردم در اين زمينه را فراهم مي آورد.
گفتني است، تبادل اطلاعات بين سامانه سام و سامانه دادور برقرار ميباشد تا امکان پيگيري درخواست‌ها و شکايات متقاضيان دريافت مجوزهاي کسب‌وکار نيز به‌صورت يکپارچه و متمرکز فراهم شود.
ميز مشاوره کسب و کار (ياور): ميز مشاوره کسب و کار با ارائه مشاوره و پاسخگويي صريح، شفاف و رايگان به ذينفعان توسط مشاورين متخصص، متعهد و با تجربه در حوزه هاي مالياتي، گمرک، بازار بورس و سرمايه، سرمايه گذاري داخلي و خارجي بانک و بيمه و ساير حوزه هاي مرتبط با کسب و کار به کمک ابزار فناوري اطلاعات و ارتباطات در قالب سامانه اي برخط و يکپارچه، پياده سازي شده است تا زمينه هاي بهبود محيط کسب و کار و تسهيل امور براي فعالان اقتصادي را فراهم نمايد.
پايگاه اطلاعات و استعلامات مجوزها (نما): سامانه نما نشان مي دهد که اولاً براي دريافت هر مجوزي چه ضوابط و شرايطي وجود دارد. چند روزه، با چه هزينه اي و چه مدارکي صادر مي شود. مدت زمان اعتبار آن و استعلامات مرتبط با آن چگونه است و ثانياً از نگاه برنامه ريزي به مديران ارشد نظام اعلام مي کند که ارتباط و وابستگي دستگاه هاي اجرايي به يکديگر براي صدور مجوزهاي کسب و کار چگونه است. همچنين مجوزهاي پيش نياز و پس نياز و رابطه فرايندي صدور آن ها را نيز مشخص مي نمايد.
پايش و ارزيابي عملکرد مراجع صدور مجوز: تعيين جامعه هدف و طراحي ابزارهاي لازم به منظور پايش عملکرد پيشخوان خدمات دولت و مجوزهاي کشور از طريق دريافت بازخورد از جامعه نخبگان، مردم، فعالان اقتصادي و مراجع صدور مجوز از اهداف پروژه پايش و ارزيابي عملکرد مراجع صدور مجوز است.
گفتني است، متوليان صدور مجوز در مراجع صدور مجوز، متوليان صدور مجوز اعم از مديران و کارشناسان مراجع صدور مجوزهاي کسب و کار و پاسخ دهنده به استعلامات اين مجوزها هستند.
تالار شيشه اي سرمايه گذاري: تالار شيشه اي سرمايه گذاري ابزاري است که با هدف بهره گيري از ظرفيت فناوري هاي نوين و با در نظر گرفتن شرايط متفاوت سرمايه‌گذاري در کشور به صورت بومي طراحي و به عنوان جزء مستقلي از پيشخوان مجوزها و خدمات کشور، به منظور مديريت و راهبري تسهيل صدور مجوزها و ارايه خدمات دستگاه‌هاي اجرايي کشور (تکاليف دبيرخانه هيات مقررات‌زدايي و تسهيل صدور مجوزهاي کسب و کار مستقر در معاونت مذکور) پياده‎سازي شده ‌است.
گفتني است، نتيجه تجميع، اصلاح و حذف مجوزها در هيئت مقررات زدايي، در پايگاه اطلاع رساني مجوزهاي کشور منعکس شده است تا فعالان اقتصادي بتوانند با جستجوي مجوز مورد نياز خود، از مدارک، مجوزها و استعلامات، مراحل و زمان مورد نياز براي صدور مجوز درخصوص هر کسب وکار اطلاع يابند.
به گزارش تسنيم، مجلس شوراي اسلامي در سال 1392 طي قانون اصلاح مواد 1، 6 و 7 قانون اجراي سياست‌هاي کلي اصل 44 قانون اساسي هيأتي را تحت عنوان هيئت مقررات‌زدايي و تسهيل صدور مجوزهاي کسب و کار را پيش‌بيني نموده است که وظيفه آن حذف مقررات زائد و تسهيل صدور مجوزهاي کسب و کار با تکيه بر سه عامل کاهش زمان، کاهش هزينه و کاهش مراحل صدور است.
اين هيأت که هيأتي فراقوه‌اي و با عضويت اعضاي اصلي بخش غيردولتي مي‌باشد، بعدها در ماده 57 قانون رفع موانع توليد رقابت‌پذير و ارتقاء نظام مالي کشور کاملتر شده، وظايف و اختيارات آن نيز به شکل بهتري مدنظر قرار گرفت به گونه‌اي که تمام وظايف ماده‌هاي 62 و 70 برنامه پنجم توسعه شامل بهينه‌سازي نحوه ارائه خدمات و صدور مجوزهاي کشور و شناسايي دستگاه‌هاي اصلي و فرعي پنجره‌هاي واحد کشور در جهت بهبود محيط کسب و کار بر عهده اين هيأت نهاده شد. قطعاً بدون اطلاع از وضعيت موجود کشور، امکان بهينه‌سازي آن نيز ميسر نخواهد بود.
همچنين نظارت سيستماتيک بر عملکرد دستگاه‌هاي اجرايي نيز لازم خواهد بود تا وضعيت حال حاضر و بهينه‌سازي شده مورد پايش مستمر قرار گرفته و از انحراف جلوگيري گردد. وزير امور اقتصادي و دارايي به عنوان رئيس و معاونت امور اقتصادي اين وزارتخانه به عنوان دبيرخانه اين هيئت ،براي شناسايي گلوگاههاي مخل کسب و کار و پايش ميداني محيط کسب وکار نياز به يک نظام سيستماتيک هوشمند و قابل رصد نياز داشته تا بتوانند راه حل هاي واقعي وکارگشا در اين خصوص ارائه دهند.
به گزارش تسنيم، با توجه به نزديکي و همبستگي اقدامات منتج به بهبود محيط کسب وکار با اهداف پياده سازي و توسعه دولت الکترونيکي، همچنين وظيفه ذاتي وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات در اين خصوص و همچنين مصوبه شماره 53607/ت 50441 ه مورخه 93/05/15 هيأت محترم وزيران، مقرر گرديد تا مرکزي جامع با عنوان "مرکز ملي پايش محيط کسب و کار" طراحي با سامانه‌هاي تخصصي در خصوص صدور مجوز، دريافت شکايات، پاسخ به ابهامات و سوالات و ... با مديريت راهبردي وزارت امور اقتصادي و دارايي و مديريت فني زيرساختي سازمان فناوري اطلاعات ايران ايجاد گردد. سامانه جامعي که ملاحظه مي‌فرماييد در همين راستا و در فازهاي متعدد طراحي شده است تا در نهايت بتواند حداکثر شفافيت، عدالت و ارتقاء بهره‌وري را براي بهبود محيط کسب و کار به همراه داشته باشد.
-->

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۴۷۴۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برپایی میز خدمت تبدیل مجوزهای کاغذی در بازار و مترو تهران | ۴۶۸ هزار مجوز کاغذی به شناسه یکتا تبدیل شد

به گزارش همشهری آنلاین، ۱۶ روز مانده به پایان مهلت قانونی تبدیل مجوزهای کاغذی به الکترونیکی، میز خدمت تبدیل مجوزها از امروز (نهم اردیبهشت ۱۴۰۳) تا روز ۲۵ اردیبهشت که آخرین روز از مهلت قانونی تبدیل مجوزهای کاغذی به شناسه یکتا است در بازار بزرگ تهران و ۱۰ ایستگاه مترو دایر شده است.

طبق اعلام مرکز بهبود محیط کسب‌وکار وزارت اقتصاد، میز خدمت تبدیل مجوزهای کاغذی به شناسه یکتا در ایستگاه‌های مترو تجریش، شهید بهشتی، هفت‌تیر، امام خمینی (ره)، ۱۵ خرداد، امام حسین (ع)، میدان ولی‌عصر (عج)، میدان آزادی، میدان انقلاب و صادقیه دایر است.

این میزها در قالب مرحله دوم کارزار تبدیل مجوزها به راه افتاده و متولیان امر در تلاش هستند بیشترین امکانات را برای دارندگان مجوزهای کاغذی فراهم آورند تا در مهلت قانونی، مجوز خود را به شناسه یکتا تبدیل کنند.

تبدیل حدود ۴۶۸ هزار مجوز کاغذی به شناسه یکتا

بر اساس آخرین آمارهای رسمی، تعداد مجوزهای کاغذی که تا روز هشتم اردیبهشت به شناسه یکتا تبدیل شده است به ۴۶۷ هزار و ۹۱۹ مجوز رسید که از این تعداد سهم اصناف ۴۳۹ هزار و ۴۶۰ مجوز است.

در میان استان‌ها بیشترین تبدیل مجوز کاغذی به شناسه یکتا در استان‌های لرستان، گیلان، چهارمحال و بختیاری و خراسان جنوبی صورت گرفته است. در هر یک از استان‌های مذکور به ترتیب ۱۲.۹ درصد، ۱۲.۹ درصد، ۱۰.۹ درصد و ۹ درصد از مجوزهای کاغذی صادره به شناسه یکتا تبدیل شده است.

در هر یک از این استان‌ها به ترتیب ۲۲ هزار و ۷۵۱ مجوز، ۳۲ هزار و ۵۲۸ مجوز، ۱۰ هزار و ۳۳۵ مجوز و ۶ هزار ۹۴۸ مجوز کاغذی به شناسه یکتا تبدیل شده است. کمترین میزان تبدیل مجوزهای کاغذی به الکترونیکی به ترتیب در استان‌های خوزستان، کرمان، بوشهر، فارس، هرمزگان و سیستان و بلوچستان صورت گرفته است.

در میان دستگاه‌ها نیز سازمان ملی استاندارد، اصناف، وزارت ورزش و جوانان و سازمان نظام پزشکی در صدر جدول کارزار تبدیل مجوزهای کاغذی به شناسه یکتا قرار دارند. هر یک از این دستگاه‌ها به ترتیب ۲۴.۵ درصد، ۱۸.۲ درصد، ۸.۵ درصد و ۳.۸ درصد از کل مجوزهای کاغذی خود را به شناسه یکتا تبدیل کرده‌اند.

طبق قانون از ۲۵ اردیبهشت سال ۱۴۰۳ مجوزهای کاغذی بی‌اعتبار هستند و سامانه‌های دولتی و بانکی به فعالان اقتصادی فاقد مجوز الکترونیک (شناسه یکتا) خدمت نمی‌دهند. آن دسته از فعالان اقتصادی که هنوز شناسه یکتا ندارند یعنی نامشان در qr.mojavez.ir نیست می‌توانند با گوشی همراه خود و یا با مراجعه به میزهای خدمت فقط با ورود ۳ کد (شماره‌سریال کارت ملی، شناسه/کد صنفی و کد پستی محل کسب) در درگاه ملی مجوزها (mojavez.ir)، به‌سرعت و رایگان مجوز الکترونیکی (شناسه یکتا) دریافت کنند.

کد خبر 848192 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها شاخص کسب و کار وزارت امور اقتصاد و دارایی

دیگر خبرها

  • محرومیت از خدمات دولتی در صورت عدم دریافت شناسه یکتا
  • برپایی میز خدمت تبدیل مجوزهای کاغذی در بازار و مترو تهران | ۴۶۸ هزار مجوز کاغذی به شناسه یکتا تبدیل شد
  • بهبود اقتصادی؛ از میدان «واقعیت» تا میدان «تصویر»
  • صدور الکترونیکی مجوز‌ها پیش‌نیاز توسعه اقتصادی و تسهیل مشارکت مردم در کسب‌وکار‌های خرد
  • آخرین جزییات از دوره جدید کالابرگ
  • برگزاری اولین نشست کمیته پایش، ارزیابی و بهبود شاخص های لجستیک
  • تبدیل ۴۶۸ هزار مجوز کاغذی به شناسه یکتا/ از ۲۵ اردیبهشت، مجوزهای کاغذی بی‌اعتبار می‌شود
  • تبدیل ۴۶۸ هزار مجوز کاغذی به شناسه یکتا
  • مجوزهای الکترونیک به نفع فعالان اقتصادی واقعی است
  • صدور الکترونیکی مجوزها بدون نظارت آسیب‌زا می‌شود